El diumenge 26 d'octubre
es va donar l'eixida a la novena edició del
Gran Premi 42 y Pico
10k Ciutat de Castelló.

Una cursa ja consolidada dins de les circuit de la provincia de Castelló i que dona la possibilitat als que estimen la cursa a peu, de córrer pel centre de la ciutat, en un circuit molt encertat per fer una cursa d'aquestes característiques.
Donat el traçat, en totes les zones del circuit hi ha públic animant i es veu sempre la "serp de corredors" que van al capdavant de la cursa.

Any rere any, la participació va en augment i enguany han estat vora 800 els corredors que s'han calçat les espardenyes, sense comptar amb els patinadors, que també han estat un bon grapat.

Miriam, acompanyada pels "papis", Julio i Roser, allà que va marxar des de Vinaròs fins a Castelló per participar-hi.
Coneixedora del circuit, per participacions anteriors, així com del seu estat de forma, va plantejar una cursa de menys a més per veure com responia el cos a un entrenament de caire extensiu d'intensitat creixent.

Tot i que la cursa comença en baixada i l'eufòria del corredors t'empenta a anar fort, cal tenir present que la cursa no és com comença, sinò com acabes.. Per això, no es aconsellable generar un excessiu dèficit d'oxígen que, de ben segur, te passarà factura durant i a l'acabament de la cursa.
En aquesta línea, Miriam va eixir controlant el ritme i el pols als primers dos-tres quilòmetres. A partir del primer terç de la cursa, ja va anar apropant-se al ritme pensat, mantenint-lo fins els dos darrers quilómetres, on va pujar significativament la intensitat i acabant molt més ràpida que al començament de la cursa.

Finalment, va quedar en la posició 33 de la seva categoria i va aturar el cronòmetre amb un temps real de 56'37'', a un minut de la seva marca personal.  No està gens malament per ser, pràcticament, la primera cursa de 10k d'aquesta temporada i per haver plantejat una estratègia de cursa en progressió. Esperem que a València, el 16 de novembre, pugues estar molt prop de la marca personal.

Mentrestant, t'animem a seguir entrenant i ens veiem en València.